Sikkerhed ved fjernhandel

I mere end 50 år har Mastercard® udviklet innovative løsninger og initiativer omkring sikkerhed, samt fremmet samarbejdet indenfor risiko og sikkerhed. Som branchens førende har Mastercard bidraget til standarder og betalingsmetoder. En erhvervsdrivende i dag bør have en sikkerheds- og risikobevidsthed.

Forbrugere verden over bruger Mastercard i millioner af detailbutikker over hele verden, og blandt alle disse transaktioner, er det kun en lille del, som har været udsat for svindel. På grund af dette kan brugere af Mastercard-kort føle sig trygge og sikre, når de bruger deres kort - hvor som helst og når som helst.

1. Undgå svindel med kort, der "ikke bliver set"

Bedrageri kan være en risiko ved postordresalg, telefon og internet, fordi sælgeren ikke ser kunden eller kortet. Virksomheder kan reducere risikoen for ulovlige transaktioner ved en række foranstaltninger.

Kontroller kortindehaverens telefonnummer.

Før du leverer varen, ring til kundens telefonnummer for at verificere transaktionen Svindlere kan sjældent verificere de oplysninger, som de oprindelig har givet ved bestillingen, fordi de bestiller varer tilfældigt og ofte ikke noterer.

Vær ekstra forsigtig med ekspreslevering - det kan indikere en falsk transaktion.

Tjek bestillinger fra tidligere kunder, hvis den aktuelle bestilling afviger fra tidligere ordrer.

2. Brug kortverificeringsprogrammet CVC2

CVC2 er en tre-cifret kode trykt på bagsiden af alle Mastercard-kort. Den sikkerhedsforanstaltning verificerer, om køberen faktisk har det egentlige kort, når transaktionen forgår. Erhvervsdrivende må ikke gemme CVC-koden, eller oplysninger fra en magnetstribe.

For mere information om CVC2. Kontakt din bank eller tjenesteudbyder.

3. Beskyt nettransaktioner med Mastercard SecureCode®

Mastercard SecureCode gør online shopping sikrere for både sælger og kunder, fordi kortholdere kontrolleres ved hver transaktion. Mastercard SecureCode reducerer tilbagebetalinger og svindel, samt giver sikkerhed for både kunden og sælgeren, som udfører den elektroniske transaktion. Sådan fremmes nethandel og mindskes risikoen 

4. Mastercards databeskyttelse for hjemmesider

Du kan beskytte din virksomhed og dine kunder mod hackere og andre typer af brud på sikkerheden ved at deltage i Mastercards databeskyttelsesprogram for hjemmesider (Mastercard Site Data Protection Programme). Programmet indeholder de krav, retningslinjer og redskaber, der forbedrer din sikkerhed ved at finde svagheder i sikkerhedsprocesser og hjemmesidekonfigurationer.